пʼятниця, 20 травня 2022 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни наступають на Лисичанськ і Сіверськодонецьк: багато загиблих
9

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Окупаційні війська Росії ведуть наступальну операцію в районах населених пунктів Лисичанськ і Сіверськодонецьк Луганської області.

Упродовж 19 травня в Сіверськодонецьку загинули 12 людей, ще одна - в Гірському, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

"Проте штурм Сіверськодонецька успіху не мав. Росіяни зазнали втрат в особовому складі та відступили", - написав він.

Внаслідок чергових ворожих атак у місті також є поранені та руйнування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: ворог наступає та штурмує позиції ЗСУ - Генштаб

"Зруйновані щонайменше п'ять багатоповерхівок. Не краща ситуація й у Лисичанську та містах поряд. У Лисичанську обстрілами пошкоджено 12 будинків, в Новодружеську - 14, у Привіллі - 17", - додав Гайдай.

Будинки руйнуються й вигорають подекуди цілими вулицями, зазначив він

"У Нирковому - п'ять житлових господарств поспіль. У Золотому - шість, у Врубівці - три, ще три - в Рубіжному. Неможливо порахувати пошкодження в Тошківці, де тривають бойові дії", - підсумував Гайдай.

Окупанти намагаються захопити трасу Лисичанськ - Бахмут. Тим самим хочуть відрізати Луганську область від сполучення з іншими регіонами.

19 травня росіяни завдали чергового авіаудару по Бахмуту. Снаряди влучили у п'ятиповерхівку, приватний будинок та адмінбудівлю. У будинку рятувальники витягнули з-під завалів шістьох людей.

За добу окупанти вбили п'ятьох мирних мешканців Донецької області. Двоє загинули в Бахмуті, один у Красногорівці, один в Авдіївці та один - у Хрестищі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни наступають на Лисичанськ і Сіверськодонецьк: багато загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути