четвер, 04 серпня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються захиститися від "ювелірних" ударів HIMARS – британська розвідка

Росіяни намагаються захиститися від "ювелірних" ударів HIMARS – британська розвідка
ЗСУ "відпрацювали" по Антонівському мосту. Фото: t.me/Tsaplienko

Ракетні й артилерійські підрозділи України продовжують завдавати ударів по російських військових опорних пунктах, скупченнях особового складу, базах матеріально-технічного забезпечення та складах боєприпасів.

Про це повідомило Міноборони Великої Британії у Twitter 4 серпня, посилаючись на свої розвіддані.

Зазначається, удари, ймовірно, вплинуть на постачання російських військових і чинитимуть тиск на російські підрозділи бойової підтримки.

За даними розвідки, російські сили розмістили пірамідальні радіолокаційні відбивачі у воді біля нещодавно пошкодженого Антонівського мосту й поблизу нещодавно підбитого залізничного мосту. Обидва мости перетинають річку Дніпро в Херсоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це набагато складніше" – експерт розповів, що треба для удару по Кримському мосту

У такий спосіб російська армія намагається захиститися від подальших атак українських сил. Радарні відбивачі використовують, щоб приховати міст від радіолокаційних зображень із синтезованою апертурою і можливого обладнання для наведення ракет.

"Це підкреслює загрозу, яку Росія відчуває через збільшену дальність і точність західних систем", – ідеться у зведенні.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Інформацію про це, яка ширилася мережею, підтвердила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. Били, ймовірно, американськими HIMARS.

РосЗМІ вранці 27 липня також повідомили, що рух мостом перекрито через пошкодження внаслідок останнього удару. У мережі тим часом публікують кадри того, який зараз вигляд має переправа.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються захиститися від "ювелірних" ударів HIMARS – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути