Ексклюзиви
середа, 18 жовтня 2023 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни набирають новий ударний кулак" - де ворог готується проривати фронт

"Росіяни набирають новий ударний кулак" - де ворог готується проривати фронт
Російське угруповання на Куп'янсько-Лиманському напрямку налічує понад 120 тис. Фото: "Факти"

Протягом минулої доби на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога. Росіяни невезли на цю ділянку фронту понад 120 тис. військових. Дислокували в район Кремінної новостворену 25-ту армію, загальною чисельністю до 17 тис. військових. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Російське угруповання на Куп'янсько-Лиманському напрямку налічує понад 120 тисяч. Звертаю увагу на те, що водночас на Бахмутському напрямку в окупантів зосереджено близько до 50 тисяч. Можемо чітко усвідомлювати, що саме Куп'янсько-Лиманський напрямок є в пріоритеті в окупантів в моменті прориву української оборони. Наразі важкі бої точаться в районі Макіївки, є тактичні успіхи в окупантів і просування на декілька сотень метрів, називаймо речі своїми іменами. Окупанти спробували в районі Синьківки атакувати вздовж двох лісосмуг, але успішний характер зустрічних контратак ЗСУ не дозволив окупантам наблизитися безпосередньо до населеного пункту. Зауважу, що ЗСУ демонструють на цьому відтинку фронту ефективний характер контрбатарейної боротьби, і відповідно, так званий активний характер оборони. Тобто переходять від оборони до зустрічних контратак, саме це дає можливість втримати ситуацію під контролем", - сказав Снєгирьов.

На Сватівському відтинку Куп'янського напрямку важкі бої в районі Новоєгорівки. Окупанти намагаються продавити оборону ЗСУ і вийти на безпосередній контроль над панівною висотою, пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З ATACMS не все так просто" - експерт застеріг від завищених очікувань

"Російська армія ввела в бій 2 танкові батальйони, що свідчить про значення для окупантів цього напрямку. Але в районі Новоєгорівки є тактичні успіхи ЗСУ, навіть більше, українським захисникам вдалося деокупувати приблизно до 2 квадратних кілометра раніше окупованих територій. Окупанти дислокували в район Кремінної новостворену 25-ту армію, загальною чисельністю до 17 тисяч військових. Атаки окупантів у районі Білогорівки - намагаються відновити втрачені позиції. На цьому напрямку успішно працюють українські засоби ураження по тилових базах накопичення окупантів, мовиться про успішний характер бойових дій ЗСУ по тилових базах окупантів у Кремінній, Лисичанську, Рубіжному. Наша армія завдала низку ударів по місцях зосередження особового складу і техніки в районі Кадіївки", - додав Снєгирьов.

Це свідчить і про можливості місцевого руху опору, і про успішний характер дій ЗСУ, уточнив експерт.

"За допомогою високотехнічних характеристик західних засобів ураження, насамперед ствольної та реактивної артилерії. Ситуація складна, але ситуація контрольована. Додам, що в окупантів висока вогнева активність. За минулу добу на Куп'янському напрямку до 600 артилерійських ударів по позиціях ЗСУ. Це свідчить про те, що снарядного голоду в окупантів немає. Наразі росіяни набирають новий ударний кулак, обираючи точку наступу.Російська армія знову поновила штурми на Лимано-Куп'янському напрямку фронту, але успіху не мала й зазнала втрат", - наголосив Снєгирьов.

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка та Кислівка Харківської області та ще 9 атак біля Надії Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни набирають новий ударний кулак" - де ворог готується проривати фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути