субота, 04 червня 2022 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни можуть захопити Луганщину протягом двох тижнів - ISW

Росіяни можуть захопити Луганщину протягом двох тижнів - ISW
Окупанти досягли незначних успіхів у східній частині Сіверськодонецька. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія може встановити контроль над Луганською областю протягом наступних двох тижнів.

Попри значні втрати, окупантам можуть вдатися до захоплення регіону, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на британську розвідку.

"Російські сили на інших напрямках перейшли до оборонних операцій, щоб зосередитися на захопленні Сіверськодонецька. Водночас без поповнення живої сили та техніки Росії не вдасться просунутися за межі Луганської області. Окупанти досягли незначних успіхів у східній частині Сіверськодонецька, але українські сили продовжують локалізовані контратаки в місті та його околицях", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найгарячіші точки на фронті

Російська армія провела невдалі штурми на південний схід і південний захід від Ізюма та на захід від Лимана. Таким чином ворогу навряд чи вдасться здійснити значне просування до Слов'янська на Донеччині.

Американські аналітики наголошують, що армія РФ не має належного медичного забезпечення. Медики проводять надмірну кількість ампутацій кінцівок через відсутність медичного обладнання. Це сприяє деморалізації та збільшенню відмов російських військовослужбовців повертатися на передові позиції.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть захопити Луганщину протягом двох тижнів - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути