Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2024 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни говорять про "захоплення" Табаєвки, як про взяття Берліну

Росіяни говорять про "захоплення" Табаєвки, як про взяття Берліну
ЗСУ розкрили брехню ворога щодо Табаївки. Фото: deepstatemap.live

ЗСУ спростували інформацію про окупацію росіянами села Табаївка Харківської області, що на Куп'янському напрямку фронту.

Село не перейшло під контроль окупантів, хоча наразі там все ще точаться бої, заявив 30 січня представник Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону. Водночас російська пропаганда вже видає "вкиди про це, ніби про взяття Берліну". Це пов'язано з наближенням виборів у РФ.

"Там ще перемагає телевізор над холодильником. Тому такі населені пункти як Крохмальне, де до широкомасштабного вторгнення жили 45 людей, а Табаївка - ще менший населений пункт, в інформаційному полі у них продаються суспільству, як взяття Берліну. Будь-яка перемога, яка має адміністративну назву, для них це просто щось найнеймовірніше", - пояснив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники продовжують атакувати - аналітики показали нові карти боїв

ЗСУ намагаються відкинути ворога на попередні позиції. Окупанти продовжують зазнавати втрат серед особового складу й техніки.

За словами Фітьо, Табаївка знаходиться у низовині у болотяній місцевості. Це значно ускладнює контроль над населеним пунктом.

Російські загарбники намагаються активно наступати на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Однак, ворог не має важливих тактичних успіхів, розповів учора начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. Він також спростував повідомлення про нібито захоплення росіянами Табаївки на Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни говорять про "захоплення" Табаєвки, як про взяття Берліну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути