понеділок, 18 квітня 2022 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готують "рублеву окупацію" у Маріуполі

Росіяни готують "рублеву окупацію" у Маріуполі
Окупанти готують чергову маніпуляцію в Маріуполі. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Російські загарбники схиляють місцеве населення Маріуполя до співпраці та обіцяють виплатити компенсацію за зруйноване житло в рублях.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

"Людям оформлюють документи для пересування, тут же вони можуть подати заявку про відшкодування свого зруйнованого житла для подальшої компенсації. Черги величезні, багатотисячні", - повідомляють пропагандистські медіа. Щоправда, на світлинах - не більш як 20 людей біля якогось приміщення з окупантською символікою. Невідповідність слів фактам пропагандистська машина РФ виправдовує тим, що "вже просто робочий день завершився і люди розходяться", - зазначають у Центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці "Азова" показали відео, як контратакують росіян у Маріуполі

Таким чином росіяни намагаються провести "рублеву окупацію" тимчасово загарбаних територій. А потім ізолювати населення за прикладом ОРДЛО.

"Не співпрацюйте з окупантами. Компенсацію виплачують лише тим, хто отримує фейкові документи від загарбників. Наступним кроком стане примусова відмова від громадянства України", - застерігають у Центрі.

Ватажок бойовиків ДНР, колабораціоніст Денис Пушилін оголосив про початок відновлення "у госпспосіб" Маріуполя. Окупаційна влада в місті примушує чоловіків розчищати завали. За роботу обіцяють платити їжею.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують "рублеву окупацію" у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути