неділя, 20 листопада 2022 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія збирається залучити навчених в Білорусі мобілізованих для наступу на Донбасі: відомо, коли

Росія збирається залучити навчених в Білорусі мобілізованих для наступу на Донбасі: відомо, коли
Росія може залучити додаткові мобілізовані сили у найближчі тижні. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Мобілізовані частини 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії РФ завершили навчання у Брестській області Білорусі.

Російські окупанти протягом найближчих тижнів можуть залучити ці сили для війни проти України. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Ймовірно, російські війська продовжуватимуть використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій у Луганській області", – йдеться в огляді.

До слова, частина передислокованих солдатів Росії прибуває в Новоайдар, що розташований приблизно за 55 км на схід від Сіверськодонецька, а також до Маріуполя Донецької області.

Окупанти розміщують там від 10 до 15 тис. військовослужбовців, каже радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Андрющенко заявив, що новомобілізованих перекидають на західну лінію фронту Донецької області. Окрім цього, російські війська намагаються розосередити сили шляхом розгортання деяких елементів у напрямку Гуляйполя на сході Запорізької області", – додали аналітики.

Росіяни починають зміцнювати свої позиції на окупованих територіях Луганської, Донецької та Запорізької областей особовим складом, відведеним з Херсонської області, та мобілізованими. З посиланням на український Генштаб ISW пише про збільшення чисельності військ РФ у Луганську. Новоприбулих росіяни розміщують у покинутих будинках в Красному та Сімейкиному.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирається залучити навчених в Білорусі мобілізованих для наступу на Донбасі: відомо, коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути