середа, 17 січня 2018 13:52

"Росія війною перекреслила договір про дружбу і партнерство" - Кравчук

"Росія війною перекреслила договір про дружбу і партнерство" - Кравчук
Фото ukrinform

Перший президент України Леонід Кравчук сказав, що Росія вже давно перекреслила договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною.

"Про яку дружбу треба говорити сьогодні? Вона вже перекреслена війною, вона перекреслена анексією Криму, усіма тими діями Росії щодо України - заявами, смертю, вбивствами, міграцією, людьми, яким ніде жити, лікуватися. Говорити про "дружбу", залишати документ "дружби", - його вже немає. Говорити про нього, мабуть, не варто. Він перекреслений історією та діяльністю Росії. Для мене такого документу не існує", - сказав Кравчук в ефірі "112" телеканалу.

За словами першого президента, Україна не може поступитися ніякими положеннями прийнятих і ратифікованих документів про те, що вона є незалежною, самостійною державою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук заперечив уведення миротворців на Донбас

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголосили тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Росія війною перекреслила договір про дружбу і партнерство" - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути