Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2017 10:30

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"
В Україну заїхали 2 колони "гумконвоя" в складі 42 автомобілів

Вранці 25 травня російська сторона в односторонньому порядку оформила 65-й так званий гуманітарний конвой.

Про це повідомила Держприкордонслужба.

"Переміщення "гумконвою" знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства. Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

З 06:30 до 07:20 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвіїв Курган" на в'їзд в Україну заїхали 2 колони "гумконвою" в складі 42 автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їздив під лєнточку" - бойовик здався СБУ і розповів, що насправді возять "гумконвої"

У вантажівках нібито перевозили продукти харчування, літературу і медикаменти. Однак з огляду на те, що вантаж переміщували в закритих упаковках, зведеній групі не вдалося отримати достовірну інформацію про його зміст, характер і номенклатуру. Крім того, особливість цього "гумконвою" - невідповідність кількості вантажівок, заявлених у попередній ноті РФ, і характеру вантажу. Крім заявлених товарів ввезли літературу", - інформують у Держприкордонслужбі.

Представники української влади і спецслужб неодноразово заявляли, що під виглядом "гуманітарних конвоїв" військове командування РФ доставляє російським військовим і найманцям паливно-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси. Назад вивозить тіла загиблих бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути