вівторок, 08 травня 2018 10:55

Росія відновила три армії - Полторак

Росія відновила три армії - Полторак
Росія відновлює воєнні потужності, аби тримати у напрузі Європу та готувати резерв для нападу на Україну. Фото: 1NEWS.COM.UA

Росія відновила потужності трьох армій й може почати відкриту збройну агресію проти України.

Так вважає Степан Полтарак, міністр оборони України.

"Нам з вами не варто мріяти, що Росія відмовилася від агресивної політики щодо України. РФ, крім двох терористичних армійських корпусів, сформованих в Донецькій і Луганській областях, розгорнула потужне угруповання на кордоні з Україною. Там майже 80 тисяч особового складу, 900 танків, понад 1000 артсистем, більше як 400 установок залпового вогню. Росія відновила три армії, завданням яких за часів холодної війни було створювати напруженість в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чотири ракети змусили росіян благати про перемир'я" - топ-10 військових операцій АТО

РФ будує потужний кордон, який можна використовувати для початку відкритої агресії проти України. На сьогодні, за даними розвідки, в Росії немає угруповання, здатної провести повномасштабну агресію проти України. Але створена інфраструктура дає можливість наростити військовий ресурс в період від двох тижнів до двох місяців, в основному силами Західного і Південних військових округів", - сказав Полторак в інтерв'ю.

Тим часом бійці ЗСУ зупинили наступ терористів на Донбасі й заблокували їх просування вглиб української території.

Зараз ви читаєте новину «Росія відновила три армії - Полторак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути