четвер, 23 березня 2023 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розгортає танки часів СРСР в очікуванні контрнаступу ЗСУ – ISW

Росія розгортає танки часів СРСР в очікуванні контрнаступу ЗСУ – ISW
Танки Т-54 Росія, ймовірно, перекидає в Україну. Фото: ілюстративне, скріншот з відео

Росія знімає з довгострокового зберігання радянські танки Т-54/55.

Їх може перекинути в Україну, щоб компенсувати значні втрати бронетехніки. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

На 22 березня російські війська втратили щонайменше 57 танків Т-90, 448 танків Т-80, 1025 танків Т-72, 53 танки Т-64 і 73 танки Т-62 під час напружених боїв в Україні, оцінила голландська група Oryx.

Ці втрати зараз обмежують здатність противника вести ефективну механізовану маневрову війну. Тому росіяни можуть розгортати танки Т-54/55 зі своїх складів, щоб посилити наступальні операції в Україні та підготуватися до очікуваного контрнаступу українських сил, вважають в Oryx.

"Радянський Союз виготовив десятки тисяч танків Т-54/55 після Другої світової війни. І російські військові, можливо, звертаються до великих радянських запасів цих танків, щоб вирішити значну нестачу бронетехніки. Можливо, російські військові також вирішать поставити танки, оскільки запчастини для ремонту танків Т-54/55 доступні у великій кількості та значно дешевші", – йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть Україні старішу версію танка Abrams: Пентагон назвав причину

Аналітики зауважили, що танкам Т-54/55 не вистачає броньових можливостей сучаснішої бронетехніки. І Т-54/55 спочатку мали меншу основну гармату, хоча російські військові, можливо, модернізували деякі машини.

В ISW прогнозують, що російські військові зазнають більшої кількості втрат, поставивши ці старіші танки в Україну.

"Розгортання неякісної техніки для поповнення спроможності російської армії вести механізовану маневрову війну може призвести до подальшої деградації російської живої сили в Україні", – вважають аналітики.

22 березня дослідницька група Conflict Intelligence Team повідомила, що російські війська перевезли потяг із танками Т-54/55 із Приморського краю до західної Росії, а джерела в соціальних мережах припустили, що російські війська можуть перекинути їх в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росія розгортає танки часів СРСР в очікуванні контрнаступу ЗСУ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути