Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2022 10:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перетворює Донеччину на руїни: нові фото воєнних злочинів
7

На Донеччині окупанти за добу обстріляли 22 населені пункти.

Росіяни вбили й поранили мирних жителів, повідомила у п'ятницю Національна поліція України в Telegram.

"Руйнувань зазнали 49 цивільних об'єктів - житлові будинки, ліцей, промислові підприємства, медичні заклади, дитячий оздоровчий заклад та об'єкти життєзабезпечення", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагаються прорватися до Слов'янська та Краматорська - британська розвідка

Фото: t.me/UA_National_Police

Російські війська вдарили по населених пунктах Маріуполь, Авдіївка, Світлодарськ, Святогірськ, Красногорівка, Торецьк, Соледар, Лиман, Білозерське, Ярове, Черкаське, Нью-Йорк, Новоселівка-3, Зайцеве, Цукурине, Восход, Дробишеве, Желанне, Званівка, Переїзне, Соснове та Федорівка.

"Воєнні злочини задокументовані. Поліцейські розпочали досудові розслідування за порушення законів і звичаїв війни", - додають у відомстві.

Російські окупанти 31 раз відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганщини протягом 12 травня. Росіяни штурмують Гірську та Попаснянську громади і продовжують зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над Рубіжним. Транспортного сполучення між Сіверськодонецьком та Рубіжним більше немає. Вороги зруйнували міст, який першим на Луганщині відбудували українці після вигнання окупантів 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія перетворює Донеччину на руїни: нові фото воєнних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути