вівторок, 17 травня 2022 21:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекидає війська до Лисичанська й Сіверськодонецька

Росія перекидає війська до Лисичанська й Сіверськодонецька
РФ може спробувати оточити міста на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Російські війська накопичують біля Лисичанська й Сіверськодонецька в Луганській області. Вони можуть спробувати взяти в оточення ці міста.

Через окуповані території Луганської області їдуть колони техніки. Це ВДВ та росгвардія каже аналітик Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов в ефірі радіо "Донбас.Реалії".

"Судячи з атак по всьому периметру цього виступу, починаючи з Білогорівки та закінчуючи Попасною, вони намагаються розширити наступ із перспективою вийти на трасу Лисичанськ-Бахмут", - зазначає Михайлов.

Загалом до українських кордонів і на окуповану територію Кремль вже перекинув усі сили. Битва за Донбас може виснажити наступальний потенціал армії Росії незалежно від її результату, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники відбили 11 атак та завдали втрат окупантам на Донбасі. На трьох локаціях ідуть бої

Зараз складно підрахувати наступальні сили Росії в Україні. Склад батальйонних тактичних груп виявився меншим, ніж оцінювали аналітики до початку повномасштабної атаки. Раніше у БТГ було 800 добре підготовлених бійців. А зараз у них буває менше ніж 600.

За словами аналітика, поповнити втрати внаслідок добровільних контрактів, неможливо.

Захисники Азовсталі відтягнули на себе значну частину елітних військ Росії під час запеклих боїв на Донбасі й наступу окупантів на Одесу. Відновлювати боєздатність окупантам доведеться довго. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає війська до Лисичанська й Сіверськодонецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути