Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2022 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекидає у бік Запоріжжя колони ворожої техніки: подробиці

Росія перекидає у бік Запоріжжя колони ворожої техніки: подробиці
Зафіксували переміщення 1 тис. росіян, що базувались на кордоні Донецької та Запоріжської областей. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У тимчасово захопленому російськими окупантами Маріуполі Донецької області продовжують фіксувати рух ворожої військової техніки.

Сьогодні колони загарбників разом із технікою рушили у бік Запорізької області, повідомив 19 липня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Харківщині обладнали морг для військових РФ

"Фіксуємо, що майже тисяча нелюдів, які базувалися на кордоні Донецької та Запорізької областей в селищах по лінії Дем'янівка – Стародубівка – Захарівка, із військовою технікою зранку знялися зі стоянки та вирушили колонами в напрямку Запоріжжя", – йдеться у повідомленні.

Більшість особового складу російських військових – це молодики до 23 років. Частина з них, за їхніми ж словами, – строковики.

15 липня через місто у бік Запорізької області вже пройшла велика колона військової техніки до 100 одиниць. Окрім того, у прикордонних із Запорізькою областю селах Нікольського та Мангушського районів оселилася велика кількість російських солдатів, яких завезли КамАЗами. Розселяються вони переважно у приміщеннях шкіл. Місцеві повідомляють, що абсолютна більшість окупантів – юнаки. Деякі у розмовах кажуть, що служать за призовом.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає у бік Запоріжжя колони ворожої техніки: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути