пʼятниця, 09 листопада 2018 12:12

Росія намагається захопити нові території на Донбасі

Росія намагається захопити нові території на Донбасі
Росія, замість того, щоб залишити територію України, знову намагається захопити нові території в порушення Мінських угод. Фото: Радіо Свобода

Україна засуджує плани Росії провести "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Заявив на засіданні ОБСЄ у Відні Ігор Прокопчук, представник України при міжнародних організаціях у Відні, повідомляють на сторінці представництва у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не відмовиться від Криму заради Донбасу - Гримчак

"Російські збройні формування, збивши безпілотник ОБСЄ на контрольованій РФ території Донбасу, погіршили здатність Місії здійснювати моніторинг, що і було їхньою очевидною метою. Ми закликаємо Центр запобігання конфліктів ОБСЄ посилити зусилля, спрямовані на підвищення технічних можливостей ОБСЄ здійснювати моніторинг ситуації на місцях. Особливо там, куди Місія не має доступу або він значно обмежений", - заявив Прокопчук.

"Ми рішуче засуджуємо плани Росії провести незаконні та фейкові вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, якими РФ намагається легітимізувати останні призначення у своїй окупаційній адміністрації", - додав дипломат.

За його словами, Росія, замість того, щоб залишити територію України, знову намагається захопити нові території в порушення Мінських угод.

"ОБСЄ зафіксувала нові окопи російських найманців, розташовані за 1 км на захід від їхніх попередніх позицій поблизу населених пунктів Ставки і Горлівка", - додав Прокопчук.

Ватажок бойовиків Денис Пушилін зізнався, що ДНР не збирається виконувати Мінські угоди.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається захопити нові території на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути