понеділок, 07 листопада 2022 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія накрила вогнем поїзд з тілами своїх "200-х" – журналіст

Росія накрила вогнем поїзд з тілами своїх "200-х" – журналіст
В Україні зберігаються сотні тіл російських окупантів, яких їхнє командування не поспішає повертати рідним. Фото: скріншот з відео УЗ

Російські окупанти відмовляються забирати тіла своїх загиблих військовослужбовців. Ідеться про сотні трупів, які зберігають в Україні.

Був навіть випадок, коли загарбники вдарили артилерією по поїзду зі своїми "200-и". Про це розповів журналіст Володимир Золкін в інтерв'ю "Орестократія".

За його словами, в такий спосіб російська влада "економить" на виплатах.

"Є випадок, коли окупанти примудрилися поцілити артилерією в поїзд, який їхав з їхніми тілами... Це економія. Триста трупів, родині кожного треба виплачувати компенсацію", – поділився журналіст, не уточнивши, коли саме сталася подія і куди прямував поїзд з тілами окупантів.

Золкін пояснив, що російське командування вносить полонених росіян у списки безвісти зниклих, а не загиблих, щоб не виплачувати сім'ям компенсації.

"Для них (командування РФ. – Gazeta.ua) краще, щоб полонений загинув, щоб він не потрапляв в полон… Тих, хто потрапляє в полон, вони вносять в списки безвісти зниклих, не загиблих. Так також простіше, тому що не зрозуміло, що з людиною, не потрібно компенсації виплачувати", – сказав він.

За словами журналіста, командування РФ "ворушиться" з поверненням своїх "200-х" тільки під натиском їхніх рідних. Однак і ті інколи зовсім нічого не роблять для їхнього повернення додому, визнав журналіст.

"Трупи в рефрижераторах вже лежать, а вони їх забрати не хочуть. Я дуже багато цю тему просував, щоб мені дали можливість познімати ті трупи. І ось ми прийшли, розкрили кілька мішків, показали обличчя цих росіян. Тоді їхні родичі пішли до омбудсмена російського і почали вимагати повернення. З цього часу почався обмін тіл хоча б", – пояснив він.

Золкін підтвердив, що місця розміщення рефрижераторів засекречені, щоб росіяни їх не підірвали. Так само засекречені місця утримання полонених.

Український інститут майбутнього провів дослідження, з яких регіонів найбільше помирає російських солдатів. На першому місці Бурятія - 99 ліквідованих на 100 тис. населення. Друге місце посіла Тува - 87 смертей окупантів. Північна Осетія - 84 особи, Костромська область - 58 осіб, Севастополь - 47.

Втрати російських окупантів в Україні на 7 листопада становлять приблизно 76 460 осіб. Ворог з початку війни втратив також багато техніки, за даними українського Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «Росія накрила вогнем поїзд з тілами своїх "200-х" – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути