неділя, 04 грудня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія накрила вогнем низку населених пунктів – Генштаб повідомив подробиці

Росія накрила вогнем низку населених пунктів – Генштаб повідомив подробиці
Артилерія російських загарбників знову "накрила" низку областей України. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 3 грудня, окупаційні війська продовжили обстрілювати Україну.

Завдали 10 ракетних, 16 авіаційних ударів, а також понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах вздовж лінії зіткнення. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 4 грудня.

Ракетних ударів зазнали об'єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Шевченкове Харківської області й Краматорськ на Донеччині.

"Зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України", – попередили в Генштабі.

Ситуація на фронтах на 6:00, за даними Генштабу.

На Волинському й Поліському напрямках обстановка залишається "без суттєвих змін". Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів населені пункти Сопич і Тимофіївка Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з артилерії зазнали райони понад 10 населених пунктів: Одноробівка, Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Черняків, Чугунівка й Дворічна Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Обстріляли з танків і різнокаліберної артилерії по районах Синьківки, Табаївки, Берестового й Вишневого Харківської області, Макіївка, Площанка й Білогорівка на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто переконав Путіна напасти на Україну ‒ західні ЗМІ назвали прізвище

На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, намагаються покращити тактичне положення. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали, зокрема райони Серебрянки, Верхньокам'янського, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмута, Курдюмівки, Південного, Авдіївки, Опитного, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Веселого, Марʼїнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Ударив по районах населених пунктів Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка й Золота Нива Донецької області.
На Запорізькому напрямку ворог обороняється. Артилерійські обстріли зафіксували біля Оріхова Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти також ведуть оборону. Здійснюють обстріли з мінометів, ствольної і реактивної артилерії по позиціях наших військ. Також по населених пунктах Дніпропетровської та Херсонської областей. Не припиняється вогневий терор мирних жителів Херсона.

2 грудня українців закликали підготуватися до можливої ракетної атаки з боку РФ. Вона може бути масованою, повідомила речниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, загроза ракетного удару РФ зараз висока. І наслідки можливої атаки можуть бути довготривалими.

Зараз ви читаєте новину «Росія накрила вогнем низку населених пунктів – Генштаб повідомив подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути