неділя, 18 грудня 2022 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готує відрядити "творчі бригади" в Україну – британська розвідка

Росія готує відрядити "творчі бригади" в Україну – британська розвідка
Росія відправлятиме на передову "творчі бригади" веселити окупантів. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Росія відправляє на фронт музичні інструменти, щоб підняти бойовий дух своїх деморалізованих військових.

Російські ЗМІ нещодавно заявили, що міноборони також створює дві "фронтові творчі бригади". Про це повідомило міноборони Великої Британії в Twitter 18 грудня.

За даними розвідки країни, до лав "творчих бригад" увійдуть оперні співаки, актори та артисти цирку. Це сталося після провальної кампанії міноборони РФ, спрямованої заохочувати росіян надсилати музичні інструменти солдатам.

Британська розвідка вбачає в ідеї "мистецьких десантів" для російських військових в Україні, продовження радянської традиції. Також ставить під сумнів, що це відволіче їх від проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лорак і Повалій потрапили під санкції України. Хто ще у списку

"Військова музика та організовані розваги для військ мають давню історію в багатьох арміях, але в Росії вони тісно переплетені з концепцією ідеологічної політичної освіти радянських часів", - пояснила британська розвідка.

В аналізі зазначається, що низький моральний дух робить окупаційні війська вразливими. У першу чергу йдеться про великі втрати, погане керівництво, проблеми з зарплатами, брак техніки та боєприпасів, а також цілей війни.

"Зусилля творчих бригад навряд чи суттєво знімуть ці побоювання", – прогнозують розвідники.

Російська влада намагається мінімізувати негативні настрої серед мобілізованих. Для цього прокремлівським журналістам видали нові методички, повідомило Головне управління української воєнної розвідки.

Пропагандисти в методичках закликають не вживати слів "мобіки", "хлопки" і абревіатури ЗСУ.

У розвідці наголосили, що російське керівництво "традиційно намагається" використовувати пропаганду для маніпуляцій населенням замість того, щоб розв'язувати цю проблему.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує відрядити "творчі бригади" в Україну – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути