середа, 11 вересня 2019 00:51

Росія готова піти з Донбасу - радник Трампа

Росія готова піти з Донбасу - радник Трампа
Тейлор розповів, коли Росія піде з Донбасу. Фото: Уніан

Росія хотіла б піти з Донбасу через тиск економічних санкцій і витрат на утримання війська.

"Я думаю, є ознаки, що росіяни і, зокрема, Кремль хотів би піти з Донбасу. Я бачу ознаки того, що економічний тягар, який росіяни відчувають - і мова йде не тільки про санкції, але санкції також, тому що санкції таки мають реальний вплив на кожного з росіян і на російську економіку - так ось, тягар, який платить російський уряд і російський народ, позначається на їх економіці, тому що їм доводиться платити за свої війська на Донбасі. за підтримку своїх служб на Донбасі і в Криму", - в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Тейлор також заявив, що США мають намір продовжувати санкції проти Росії і готові до діалогу для вирішення ситуації в будь-якому форматі і зазначив налагодження діалогу між президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним.

"Тому якщо ми продовжимо санкції і будемо говорити з ними - в якому завгодно форматі ... Тому що діалог начебто йде добре між президентами Зеленським і Путіним. Якщо цей формат спрацює, то це чудовий формат, бо ми маємо двох людей, які повинні дійти згоди про те, щоб росіяни залишили Донбас. І про те, щоб вони врешті-решт залишили Крим ", - резюмував Вільям Тейлор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі бойовики обстріляли житлові квартали

18 червня 2019 Вільям Тейлор вдруге очолив посольство США в Україні як тимчасовий повірений у справах. Перед призначенням пан Тейлор займав посаду виконавчого віце-президента Інституту миру США.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова піти з Донбасу - радник Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути