вівторок, 12 червня 2018 17:38

Росія дозволила бойовикам безконтрольній відстріл на Донбасі

Росія дозволила бойовикам безконтрольній відстріл на Донбасі
Росія дозволила бойовиками на Донбасі свавілля. Фото: 5 канал

Російським найманцям-бойовикам дозволили обстрілювати позиції українських бійців на окупованому Донбасі без отримання дозволу "командирів" підрозділів.

Терористам дозволили безконтрольно застосовувати стрілецьку зброю. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праут на брифінгу.

За словами речника, у такий спосіб ворог створив додаткові умови для провокування вогню у відповідь з метою загострення обстановки вздовж лінії розмежування на Донбасі.

"При цьому окупанти збільшили кількість професійних знімальних груп, які фіксують так зване порушення режиму припинення вогню українською стороною для підготовки пропагандистських матеріалів і поширення російськими федеральними та підконтрольними російській окупаційній владі ЗМІ", – додав він.

Праут зауважив, що на сьогодні Мінські домовленості - це єдиний механізм, який можна використати для реінтеграції населення та окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійцям дозволили відповідати на обстріли бойовиків

"Мінські домовленості - це єдиний документ, підписаний В. Путіним, що зобов'язує Російську Федерацію відновити суверенітет України. Ці угоди є першим кроком, наступним – можливе введення миротворчої місії ООН. Мінські домовленості - це тисячі збережених життів, звільнені заручники, відновлення постраждалих внаслідок конфлікту територій на сході України", - заявив він.

Російський найманець-бойовик ЛНР не знав, які міста обстрілює.

Зараз ви читаєте новину «Росія дозволила бойовикам безконтрольній відстріл на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути