понеділок, 18 лютого 2019 14:57

Російським бойовикам заборонили користуватися інтернетом

Російським бойовикам заборонили користуватися інтернетом
Російським бойовикам заборонили користуватися смартфонами. Фото Рос ЗМІ

Російським бойовикам заборонять користуватися смартфонами.

Ці запобіжні заходи прийняли, щоб не допустити інформації про військові злочини росіян на Донбасі, повідомляє Міністерство оборони України.

На даний момент російським військовим, які перебувають на території Донбасу, заборонили користуватися соціальними мережами, тим паче оприлюднювати фотографії.

Також у міністерстві повідомляють про створення ворогом так званої служби захисту державної таємниці. Вони перевіряють чи доведені накази їхнього вищого командування до рядових і знищують мобільні телефони своїх військових при виявленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправила воювати на Донбас студентів

Ця заборона починає діяти на всій території РФ із 1 березня. Її прийняли після того, як до рук журналістів потрапили фотографії з Сирії та окупованого Криму, які російські військові оприлюднювали у своїх соціальних мережах.

Після цього російське керівництво склало список дозволених мобільних пристроїв. Ними виявилися прості телефони марок Nokia, TeXet, Alcatel й Samsung, передають російські ЗМІ.

Перебуваючи в окупації 4 роки, Донбас суттєво змінився. Якщо він повернеться до складу України, то його жителі вимагатимуть більше, аніж вимагали до війни. Про це заявив перший президент України Леонід Кравчук.

Питання Донбасу слід починати обдумувати заздалегідь. Також потрібно вивчати світовий досвід і залучати міжнародних експертів, підкреслив політик.

Зараз ви читаєте новину «Російським бойовикам заборонили користуватися інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути