понеділок, 18 лютого 2019 07:48

"Потрібно думати, в чому ми можемо поступитися" - Кравчук про повернення Донбасу

"Потрібно думати, в чому ми можемо поступитися" - Кравчук про повернення Донбасу
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що Донбас, перебуваючи в окупації 4 роки, суттєво змінився. Фото - Капітал

Перебуваючи в окупації 4 роки, Донбас суттєво змінився. Якщо він повернеться до складу України, то його жителі вимагатимуть більше, аніж вимагали до війни. Про це заявив перший президент України Леонід Краічук.

Питання Донбасу слід починати обдумувати заздалегідь, також потрібно вивчати світовий досвід і залучати міжнародних експертів, підкреслив політик.

"Ніколи, за будь-яких розкладів сил, незалежно від того, хто прийде до влади, Донбас вже ніколи не буде таким, як раніше. Вони вимагатимуть більшої свободи, прав і незалежності", – каже Кравчук, передає ZIK.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук назвав досягнення і провали парламенту

Він пояснює, що за 4 роки окупації діти там вже виросли та мають зовсім інше уявлення про світ, оскільки у школах їх навчали по-іншому.

"І ми думаємо, що вони увійдуть в Україну та будуть жити так само. Не будуть. Тому потрібно думати, в чому ми можемо поступитися, не поступившись територією і суверенітетом. Я маю на увазі форму правління, права та свободи як економічні, так і політичні'', – підсумував перший президент.

Росія не має сил і засобів для повної окупації України. Таке переконання висловив перший президент Леонід Кравчук після круглого столу щодо російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно думати, в чому ми можемо поступитися" - Кравчук про повернення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути