Ексклюзиви
субота, 23 квітня 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські загарбники знову зірвали евакуацію українців із Маріуполя

Російські загарбники знову зірвали евакуацію українців із Маріуполя
Окупанти вчергове зірвали евакуацію. Фото: ukrinform.ua

Сьогодні, 23 квітня, російські загарбники знову не дотрималися домовленості з українськими військовими та зірвали евакуацію цивільних із Маріуполя на Донеччині.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Об 11:00 біля ТЦ "Порт-Сіті" зібралися не менш як 200 маріупольців, які чекали на евакуацію до Запоріжжя. Замість обіцяних російською стороною автобусів до них під'їхали російські військові й наказали розходитися, тому що "зараз буде обстріл". Фактично із застосуванням примусу в грубій формі людей розігнали. Автобуси так і не подали", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деблокада Маріуполя: влада розглядає кілька варіантів

Водночас окупанти подали автобуси біля ТЦ "Метро", за 200 м від узгодженої точки евакуації.

"Після погрузки маріупольцям оголосили, що "евакуація" буде лише в Докучаєвськ, тобто на окуповану територію. Права покинути автобус людям не дали. У відповідь на запитання, чому так, пролунала відповідь про те, що "націоналісти обстріляли точку евакуації". Тобто чергова брехня", - додав Андрющенко.

Росіяни знову зірвали евакуацію.

"Нахабно використавши намагання маріупольців повернутися додому та чесність української армії стосовно припинення вогню для організації власних задумів. Просто суцільна лють", - написав радник мера.

У Маріуполі Донецької області російські окупанти тримають в облозі майже 120 тис. людей. Російські окупанти в Маріуполі на Донеччині відмовляються відкрити коридор для цивільних, але надають коридори для полону військовим. Росіяни вдають, що це одне й те ж.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники знову зірвали евакуацію українців із Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути