Ексклюзиви
понеділок, 25 грудня 2017 17:40

Російські військові збили боїнг МН17 - британська розвідка

Російські військові збили боїнг МН17 - британська розвідка
"Ракетну установку поставили, а після збиття MH17 - евакуювали російські військові" - британці доводять вину РФ. Фото: Шарий.net

Комітет британського парламенту з розвідки і безпеки представив щорічний звіт, у якому стверджується вина російських військових у збитті Малазійського боїнгу МН17.

Про це інформує донецький журналіст Олексій Мацука на своїй сторінці в Facebook.

"Представлені різні теми і робиться дуже важливе твердження: російські військові несуть відповідальність за збитий рейс MH17 Малазійських Авіаліній. На сторінці 52 звіту, де описані російські заходи з дезінформації, джерело з Секретної розвідувальної служби пояснює, що "ми без будь-яких розумних сумнівів знаємо, що ракетну установку поставили, а після збиття MH17 - евакуювали російські військові". Західні уряди, як їх очолювана голландцями Спільна слідча група, до сих пір не звинувачували безпосередньо російських військових в постачанні зброї для збиття "Боїнга", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики готові передати Нідерландам останки жертв малазійського боїнга

8 грудня Bellingcat і The Insider заявили про ідентифікацію ключового фігуранта справи про збитий над Донбасом "Боїнгу" рейсу MH17 під позивним "Дельфін". Російський генерал-полковник Микола Ткачов, якого назвали ключовим фігурантом справи MH17, хоче подати в суд на журналістів.

Верховна Рада продовжила дію угоди між Україною та Нідерландами про міжнародну місію захисту розслідування катастрофи літака MH17 над Донбасом. Відповідно до пояснювальної записки, закон передбачає продовження дії угоди до 1 серпня 2018 року, "що сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії "Малазійські авіалінії", яка сталася на території України 17 липня 2014 року".

Зараз ви читаєте новину «Російські військові збили боїнг МН17 - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути