вівторок, 31 травня 2022 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи вивозять із Маріуполя сиріт і загублених дітей

Російські терористи вивозять із Маріуполя сиріт і загублених дітей
15 дітей забрали та вивезли у невстановленому напрямку російські військові. Фото: eastnews.ua

У знищеному й заблокованому Росією Маріуполі на Донеччині окупанти розпочали процес встановлення та збирання безпритульних дітей.

Попередньо, це діти, які втратили або загубили батьків під час окупації Маріуполя, повідомив 31 травня радник мера Петро Андрющенко в Telegram.

"Близько 15 дітей, яким надали прихисток маріупольці на пр. Меотиди, 18, забрали й вивезли в відомому напрямку російські військові. Зараз ми працюємо над встановленням місця призначення та утримання наших нових сиріт і загублених дітей", - ідеться в повідомленні.

За вчора до фільтраційного пункту в селі Безіменне доправили 320 маріупольців, зокрема 32 дитини. До російського міста Таганрог із Безіменного депортували 345 містян, зокрема 37 дітей.

Крім того, у порту Маріуполя на російське судно завантажили 2,5 тис. т рулонної сталі. Корабель попрямував у порт у Ростові-на-Дону.

"Окупанти вже анонсували так звану націоналізацію, а де-факто викрадення 34 суден, які залишилися в порту. Ворог уже розпочав процес їхнього перейменування та зміни прапорів", - додав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни завантажили метал, щоб вивезти з Маріуполя: відео

У Маріуполі на Донеччині окупанти розпочали процедуру приймання документів для отримання російських паспортів. Маріупольці мають спочатку отримати довідку про реєстрацію в Донецьку, а потім подати документи на паспорт у Новоазовськ у так звану міграційну службу так званої ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи вивозять із Маріуполя сиріт і загублених дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути