вівторок, 16 листопада 2021 21:44

Російські окупанти обстрілюють мінами житлові будинки
6

Матеріали передали до моніторингової місії ОБСЄ і прокуратурі
Фото: @pressjfo.news
Ворог обстріляв житловий будинок із мінометів.

Збройні формування РФ порушують режим припинення вогню на Донбасі і обстрілюють житлові будинки.

Про це у вівторок повідомив пресцентр Операції об'єднаних сил.

Ворог збільшує кількість обстрілів населених пунктів на підконтрольному боці лінії розмежування.

Так, у вересні російський окупант зробив сім обстрілів, у жовтні – дев'ять, а цього місяця, станом на 16 листопада, зафіксували вже вісім обстрілів.

16 листопада з 07:50 до 08:20 збройні формування РФ обстріляли місто Мар'їнка у Донецькій області із застосуванням мінометів калібру 82 мм.

Також ворог стріляв у напрямку села Трудівське, було зафіксовано влучання 13 мін. Внаслідок обстрілу зруйновано житловий будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинули двоє бійців, один поранений

Відстань зони влучань від фактичної лінії розмежування сторін - близько 600 м, що свідчить про навмисний обстріл російськими окупантами житлової забудови.

Дані факти задокументувала спостережна група української сторони Спільного центру з контролю та координації. Матеріали передали до моніторингової місії ОБСЄ і Донецькій обласній прокуратурі.

"Даний факт є черговим грубим порушенням збройними формуваннями РФ Мінських домовленостей, а також режиму повного і всеосяжного припинення вогню. А головне – свідчить про повну зневагу окупантів до життя і здоров'я мирного населення", - повідомили в ООС.

14 листопада після мінометного обстрілу з боку ворога у селищі Невельському на Донеччині постраждали чотири приватних будинки. Під завалами опинилися люди.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти обстрілюють мінами житлові будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути