неділя, 15 серпня 2021 16:34

Російські окупанти блокують КПВВ

Російські окупанти блокують КПВВ
На одному з пунктів пропуску. Фото: @pressjfo.news

Російські окупанти блокують роботу КПВВ в районі проведення Операції об'єднаних сил.

Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України, повідомляє пресцентр штабу ООС.

З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в "Станиці Луганській". Пасажиропотік у ньому у порівнянні з минулим тижнем зменшився на 33 %.

За тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 8 991 особа, а на контрольовану територію – 7 460 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеведучий Остапчук похвалився обіймами з російським окупантом Кіркоровим

Навпроти пункту "Новотроїцьке" окупанти розблоковують рух тільки для окремих громадян, двічі на тиждень – у понеділок та п'ятницю.

Прикордонники виявили чотирьох громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направили повідомлення про ознаки кримінальних правопорушень.

Через "Новотроїцьке" і "Щастя" проїхали 24 вантажівки з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Міжнародні організації доставили мешканцям окупованих територій більше 184 тонн товарів медичного призначення, гігієнічних наборів і будівельних матеріалів.

Зміни умови перетину

В штабі ООС нагадують, що зміни умови перетину лінії розмежування пов'язані з карантином.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи "Вдома".

У разі неможливості встановлення додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування окрім цього необхідно мати поліс страхування.

Водночас діє широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується. Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на Covid-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Також обов'язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в пункті у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

13 серпня у результаті ворожих обстрілів двоє українських військових дістали осколкові поранення.

Військова агресія РФ проти України триває восьмий рік. 2014-го російський окупант захопив Крим. Тоді ж російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти блокують КПВВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути