неділя, 02 травня 2021 09:00

Російські найманці поранили українського бійця. ЗСУ відкрили вогонь у відповідь

Російські найманці поранили українського бійця. ЗСУ відкрили вогонь у відповідь
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 1 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано дванадцять порушень режиму припинення вогню.

У результаті ворожих обстрілів один воїн отримав поранення, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Біля Шумів противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру. Тричі ворог відкривав вогонь у бік позицій наших захисників неподалік Південного, застосувавши міномети 82-го калібру, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Поблизу Пісків противник двічі обстріляв із мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Неподалік Новгородського окупанти двічі відкривали вогонь із станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Біля Водяного застосували підствольні гранатомети, а у передмісті Талаківки – гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці блокують пункти пропуску на Донбасі

Поблизу Майорська був помічений ворожий БПЛА з перетином лінії розмежування, а в районі Водяного російсько-окупаційні війська скинули з безпілотника осколкові гранати ВОГ-17 на позиції українських військових.

"Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення. Воїну надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров'я пораненого – задовільний. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - розповіли в штабі.

Станом на ранок 2 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Російська Федерація знову почне зосереджувати свої війська біля кордонів України наприкінці липня в межах підготовки до навчань "Захід-2021". Росіяни вивели від 30% до 50% особового складу, однак військова техніка залишається "в багатьох місцях".

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці поранили українського бійця. ЗСУ відкрили вогонь у відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути