Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2021 09:01

Російські найманці не припиняють обстрілювати українські позиції

Російські найманці не припиняють обстрілювати українські позиції
Російські найманці продовжують обстрілювати позиції українських військових. Фото: radiosvoboda.org

Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати позиції українських захисників, щоб спровокувати їх на відповідь і надалі звинуватити в порушенні режиму припинення вогню.

Протягом минулої доби, 16 квітня, зафіксували 15 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації, повідомили в пресслужбі Штабу операції об'єднаних сил.

Зокрема, неподалік населених пунктів Новгородське, Мар'їнка та Опитне противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля селища Невельське ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Донеччині в передмісті населених пунктів Водяне, Луганське та Новоолександрівка ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища Майорськ – зі стрілецької зброї.

Поблизу селищ Тарамчук та Красногорівка російсько-окупаційні війська застосували станкові протитанкові гранатомети, а біля села Піски – підствольні гранатомети та стрілецьку зброю. У районі населеного пункту Майорськ ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед наших захисників за минулу добу немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонена зброя, БПЛА та мінування: військові розповіли про обстановку на Донбасі

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 7 годину ранку, 17 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Неподалік Водяного ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Впродовж минулої доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4962 транспортних засоби, 5095 особи, з яких 4775 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставили двох осіб. Виявлено 88 адміністративних правопорушень.
За вказаний період поліцейські розкрили 15 злочинів.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1045 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 512 осіб. Через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" – 121 і 161 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці не припиняють обстрілювати українські позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути