Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські "мобіки" відмовилися воювати на Донбасі, їх відправили "на підвал"

Російські "мобіки" відмовилися воювати на Донбасі, їх відправили "на підвал"
Російських "мобіків", які після прибуття на передову відмовилися воювати проти України, відправили "на підвал". Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Чергова партія російських "мобіків" відмовилася воювати і "потрапила на підвал" у Луганській області.

Почастішали випадки відмови свіжомобілізованих росіян іти на фронт в Україні без підготовки та, відповідно, отримання покарання за це, заявив у понеділок голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Через відмову участі в бойових діях на Луганщині 20 частково мобілізованих росіян спрямували на підвал. Командування не зважає на рівень їхньої підготовленості. Таким чином, російське військове керівництво намагається утримати лінію фронту", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики "віджимають" квартири у луганчан – Гайдай про ситуацію в регіоні

Черговий випадок – у перший день "мобікі" потрапили під мінометний обстріл, а коли повернулися до частини, виявилося, що усі їхні особисті речі кудись зникли.

"Знову прозвучала команда йти на першу лінію. Пограбовані відмовилися і відправилися на поверх нижче. Голі-босі, але ще живі", – додав Гайдай.

Російських "мобіків", які після прибуття на передову відмовилися воювати проти України, затримали в Кремінній.

Лише в одному 488-му мотострілковому полку близько 70% мобілізованих після прибуття на передові позиції відмовилися воювати. Їх тримають під вартою на одному з підприємств у Кремінній.

Зараз ви читаєте новину «Російські "мобіки" відмовилися воювати на Донбасі, їх відправили "на підвал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути