Ексклюзиви
неділя, 04 серпня 2019 13:25

Російські бойовики перешкоджають ремонту мосту

Російські бойовики перешкоджають ремонту мосту
Україна не може почати ремонт мосту в Станиці Луганській. Фото: sprotyv.info

Україна не може почати ремонт мосту в Станиці Луганській через відсутність гарантій безпеки з боку противника.

Як зазначається, бойовики не дозволяють українським саперам розмінувати частину мосту, а без цього ремонт почати неможливо. Про це заявив керівник української сторони Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін полковник Олександр Борщевський.

За словами Борщевського, він провів зустріч із заступником Голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном із реалізації положень Мінських угод.

"Зі слів офіцера, насамперед необхідно розпочати роботу з розмінування територій. Борщевський наголосив, що існує розуміння з боку Спостережної місії ОБСЄ щодо вирішення цього питання. Але, на жаль, поки немає реальних підтверджень з боку російських окупаційних адміністрацій щодо початку цих робіт", - йдеться в повідомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наштовхує на різні думки: журналісти виявили розбіжності в звітах ОБСЄ та ООС

Ремонт мосту може початися лише після повного розмінування прилеглих до нього територій.

Після розведення сторін поблизу Станиці Луганської наступним етапом має стати відновлення зруйнованого мосту, який сполучає Станицю Луганську з окупованим Луганськом. 1 серпня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про розмінування територій довкола мосту, після цього має початися його ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Російські бойовики перешкоджають ремонту мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути