Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2023 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Російське командування боїться нової хвилі дезертирства

Російське командування боїться нової хвилі дезертирства
Росіяни заборонили військовим їздити на цивільних авто. Фото: eastnews.ua

Військове командування РФ запровадило для солдатів і офіцерів заборону на використання цивільних транспортних засобів у військових цілях.

Військова прокуратура ворога намагалася конфіскувати всі позашляховики марки УАЗ в одному з підрозділів морської піхоти, сказано в звіті ISW. Офіцери цього підрозділу переконали чиновників дозволити зберегти транспортні засоби.

"Заборона використання цивільної техніки у військових цілях може ускладнити пересування російських військових, постачання припасів і боєприпасів, а також евакуацію поранених і, отже, зрештою деморалізувати військовослужбовців", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог наступає по всьому фронту: Сирський заявив про складну ситуацію на сході

Така заборона, імовірно, пов'язана зі спробами мінімізувати випадки дезертирства та ускладнити варіанти для неузгодженого з командуванням відступу з позицій.

Українські війська наступають у Запорізькій області.

ЗСУ успішно контратакували на захід від Роботиного, передає Інститут вивчення війни (ISW).

Водночас 8 і 9 грудня опублікували геолокаційні кадри, які показують, що російські окупанти ймовірно просунулися на південний схід від Тернів (17 км на захід від Кремінної).

Російські джерела кажуть, що 9 грудня українські війська атакували на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, біля Синьківки, Новоселівського, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Зараз ви читаєте новину «Російське командування боїться нової хвилі дезертирства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути