Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2019 09:52

Російська влада хоче зберегти війну на Донбасі - Волкер

Російська влада хоче зберегти війну на Донбасі - Волкер
Спецпредставник США Курт Волкер запевнив, що Україна буде в складі ЄС незважаючи на путінську аргесію. Фото: glavred.info

Спецпредставник США в Україні Курт Волкер вважає, що Росія хоче зберегти військовий конфлікт на Донбасі.

Через те шанси, що Володимир Путін піде на примирення, дуже малі, заявив він під час експертної панелі Фонду Карнегі, повідомляє LIGA.net.

Додав, що вже давно не чув від росіян бажання вести перемовини.

"Але з цим все ОК, я сам виявлю ініціативу і скажу: ось, я готовий розмовляти. Щоб зрозуміти, чи вважають вони, що зараз буде сенс зустрітися", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспортизація Донбасу: США готують неприємне рішення

Спецпредставник США додав, що світ бачить нахабну поведінку росіян - паспортизацію жителів Донбасу та посилення обстрілів. Зазначив, що до цього списку відноситься також і небажання Володимира Путіна вітати Володимира Зеленського з початком першої каденції.

"Так що у нас немає оптимізму щодо того, що вони готові щось обговорювати зараз", - сказав він.

Додав, що все одно, попри дії росіян та ситуацію на Донбасі, Україна увійде в ЄС як самостійна, розвинута держава із сильною економікою.

США готові співпрацювати з Україною в подальшому наданні їй оборонної летальної зброї.

"Конгрес прийняв міжнародне військове фінансування, яке передбачає підтримку України у вигляді надання різних видів озброєнь, зокрема протитанкових і протиснайперських систем. Ми будемо продовжувати консультуватися з Україною щодо її оборонних потреб. Крім того, ми також готові до військових продажів за кордон, тобто Україна може купувати військову техніку в США", - заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «Російська влада хоче зберегти війну на Донбасі - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути