понеділок, 20 серпня 2018 10:37

Російська армія бере в кільце ЗСУ: подробиці нової агресії

Російська армія бере в кільце ЗСУ: подробиці нової агресії
Російська армія на Донбасі застосувала тактику "анаконди". Фото: QHA

Російські окупаційні війська застосовують нову стратегію "анаконди" на Донбасі.

Бойовики спільно з окупантами непомітно стискають кільце навколо ЗСУ на всіх напрямках, суші та морі. Кремль підсилює місцеве "гарматне м'ясо" боєприпасами, не ховаючись від спостерігачів ОБСЄ, передає ТСН.

"Більшість знаряддя і боєприпасів йдуть до окупованих територій із селища Руського, розташованого в Ростовській області поруч із кордоном України," - зазначається.

Звідти везуть озброєння, якого не було раніше на Донбасі. На українських позиціях знаходять частини боєприпасів. Наприклад, протитанкову ракету "Малютка". В Україні давно знята з озброєння - а вона прилетіла на КПП "Майорськ" неподалік Горлівки з території, контрольованої росіянами.

"Українська армія її не використовує, тому це явний доказ того, що воює російська зброя. Тут старе утилізується або нове випробовується. Тут маленький полігон для Росії", - пояснює офіцер ЗСУ на прізвисько "Кмітливий".

Крім того, на українцях випробовують нові системи, які роблять оборону сліпою та глухою. ОБСЄ старанно уникають називати системи російськими.

"Ми не робимо припущення про походження цього обладнання. Але той, хто читає наші звіти, може зробити власні висновки", - пояснив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ангела Меркель представила план розміщення миротворців на Донбасі

На Азовському морі російська "анаконда" затягує петлю. Кілька місяців поспіль блокує українські вантажі в Азовському морі та закриває його для навчань прямо навпроти українських портів. Україна поступово втрачає Азов.

Тактику "анаконди" застосовують і на Чорному морі - від мису Тарханкут і майже до гирла Дунаю. Там відбулися стрільби фрегата "Адмірал Григорович". Російська пропаганда відрапортувала, що це сталося вперше в Чорному морі та ще й поруч із Одесою.

Ситуація на Донбасі за добу 19 серпня була контрольованою, хоча й напруженою. Бойовики 20 разів обстрілював позиції ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія бере в кільце ЗСУ: подробиці нової агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути