четвер, 19 листопада 2020 19:30

Рідні втрачали свідомість: попрощалися з загиблим на Донбасі 21-річним десантником
19

У Львові попрощались із загиблим Іваном Горошком
Фото: Валерій Шмаков
У Львові попрощались із загиблим Іваном Горошком
У Львові попрощались із загиблим Іваном Горошком
У Львові попрощались із загиблим Іваном Горошком
У Львові попрощались із загиблим Іваном Горошком

У Львові попрощалися з загиблим на Донбасі 21-річним бійцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Іваном Горошком. Біля Гарнізонного храму св. Апостолів Петра і Павла львівяни проводжали воїна в останню путь стоячи на колінах.

Попрощатися з Іваном Горошком прийшли близько сотні небайдужих, ветерани АТО/ООС, бойові побратими, активісти, волонтери. Прийшли покласти квіти також міський голова Львова Андрій Садовий, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, народний депутат Олег Синютка.

Під час церемонії прощання рідним бійця ставало погано, втрачали свідомість. Допомогу надавали медики швидкої.

Обставини загибелі Івана Горошка встановлює слідство. Однак, родичі та бойові побратими переконані, що його вбили під час несення служби в зоні проведення ООС.

"Це був перший контракт Івана. Він був добросовісним, хоробрим військовослужбовцем, який завжди був на своєму місці і беззаперечно виконував свої обовязки. Зокрема, добросовісно виконав завдання, на якому ми з ним нещодавно були. Не можу розповісти яке", - розповів командир підрозділу, його побратим Віталій Косюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попрощались із загиблим десантником Олегом Свинариком

Поховали Івана Горошка на Личаківському цвинтарі.

"Версія про самогубство безглузда. Я знаю дружину Івана, вона збиралась до нього їхати в район проведення ООС. Ми ще збирали бійцям подарунки на свято Миколая. Вона вагітна і потрапила в лікарню, після того як дізналась, що він загинув. Ми всі знаємо, хто за цим стоїть — це Росія, яка веде терористичну діяльність. Це людожери, які здатні тільки руйнувати і вбивати. Окрім відкритої агресії у нас повно колаборантів і посібників окупантів. Це жах, просто пекло, що ми маємо зараз. У 2014 році я сама постраждала від їхніх рук. Коли жила в Одесі мене намагалися вбити за мою проукраїнську позицію", - каже подруга дружини Івана Наталія Павлюченко.

Від кульового поранення загинув військовослужбовець з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ 21-річний Іван Горошко. Трагедія сталася поблизу Станиці Луганської, написала волонтерка Наталя Тишкевич у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Рідні втрачали свідомість: попрощалися з загиблим на Донбасі 21-річним десантником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути