Ексклюзиви
пʼятниця, 23 листопада 2018 17:09

Родичі загиблих у катастрофі МН17 подали до суду проти Росії

Родичі загиблих у катастрофі МН17 подали до суду проти Росії

Рідні 55 загиблих у авіакатастрофі рейсу МН17, що сталася 2014-го на сході України, позиваються до Європейського суду з прав людини проти Росії. Звинувачують Москву у порушенні їхніх прав і в саботажі слідства, про це повідомляє NOS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює фейкові новини про катастрофу MH17

За словами адвоката родичів Меви, Росія не надала важливої інформації Міжнародній слідчій групі (JIT). Додав, що Москва надавала "докази", які пізніше виявилися фальшивкою.

Сьогоднішній позов надійшов до суду в Страсбурзі, бо вже минуло 6 місяців відтоді, як Міжнародна слідча група представила на прес-конференції докази причетності Росії до трагедії. Відповідно до правил суду позов потрібно подати протягом 6 місяців після того, як стало відомо про нові факти.

Якщо позов буде прийнятий, то процедура його розгляду може тривати від 5 до 7 років.

Малайзійський Боїнг, який летів з Амстердама до Куала-Лумпуру, пробили тисячі високошвидкісних металевих частинок кубічної або метеликоподібної форми. Це була ракета марки 9N314М. Випустили її з зенітно-ракетного комплексу "Бук". 17 липня 2014-го о 13:20 потрапила в лайнер в небі над Донецькою областю. 15 членів екіпажу і 283 пасажири загинули.

Зараз ви читаєте новину «Родичі загиблих у катастрофі МН17 подали до суду проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути