четвер, 23 травня 2019 11:47

РФ "загубила" 80 полонених українців - Марчук пояснив, чому зривається обмін заручниками

РФ "загубила" 80 полонених українців - Марчук пояснив, чому зривається обмін заручниками
Фото: Fb/Євгена Марчука

Україна підтримує принцип обміну заручниками "всіх на всіх". Ми передали Росії список із імена 107 полонених українців для обміну за принципом "всіх на всіх". Однак РФ підтверджує встановлення лише 27 осіб.

Про це екс-представник України у Тристоронній контактній групі Євген Марчук написав у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували документ, де військових нібито запитують про ставлення до ЛНР і ДНР

"Ми точно знаємо, що вони живі та навіть знаємо, де вони перебувають. Але через якийсь час із того боку відповідають, що "вони" про інших наших 80 людей нічого не знають і не знайшли їх", – наголосив Євген Марчук.

Колишній представник України у ТКГ вважає, що все це може бути пов'язано лише з одним – більшість із 80 українських полонених могли бути піддані важким тортурам і сліди цих тортур одразу ж видно.

Також Євген Марчук розповів, що представники ЛНР і ДНР щоразу включають до своїх списків на обмін "всіх на всіх" осіб, які вчинили особливо тяжкі злочини і не мають жодного стосунку до війни на Донбасі.

Йдеться про злочини під час подій на Майдані (спецназ "Беркут"), а також про 2 травня в Одесі, теракти в Харкові та Запоріжжі.

22 травня 8 військових ООС потрапили до ворожого полону. Бійці рухалися вантажним автомобілем у районі селища Новотроїцьке й раптом із невідомих причин з'їхали з маршруту.

Зараз ви читаєте новину «РФ "загубила" 80 полонених українців - Марчук пояснив, чому зривається обмін заручниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути