четвер, 22 лютого 2018 07:30

РФ відправила черговий "гумконвой" на Донбас

РФ відправила черговий "гумконвой" на Донбас
Автомобілі везуть понад 430 тонн вантажів. Фото: transkarpatia.net

Автомобільна колона МНС Росії із так званою "гуманітарною допомогою" у 74-й раз вирушила на Донбас.

Про це повідомили в прес-службі МНС РФ. І зазначили: "Вона вийшла з Донського рятувального центру МНС в Ростовській області. Зараз автомобілі йдуть до російсько-українського кордону. Всі митні та прикордонні процедури будуть проводитися в установленому законом порядку на двох пунктах пропуску - Донецьк і Матвєєв Курган".

Підкреслюється, що автомобілі везуть понад 430 тонн вантажів. Серед них "в основному дитячі продуктові набори і медичне майно".

Російська сторона знову заявляє, що "на прикордонних пунктах пропуску автомобілі пройдуть перевірку російськими та українськими представниками митних та прикордонних служб у відповідності з міжнародним законодавством щодо доставки гуманітарних вантажів". І вже традиційно відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу. А він часто не відповідає зазначеному в повідомленнях РФ. За даними розвідки, в автомобілях "гумконвою" доставляють на Донбас боєприпаси і зброю.

Окрім того, Росія відмовляється завозити "гумдопомогу" через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Республіка немовлят": розвідка повідомила, що бойовикам доставили гумконвоєм замість "дитячого харчування"

Як відомо, попередня колона російських вантажівок прибула на Донбас 25 січня.

Бойовики в окупованому Луганську завадили спостерігачам СММ ОБСЄ відвідати територію, на якій були вантажівки з російським "гумконвоєм".
Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ: "У Луганську чотири члени ЛНР (двоє з яких були озброєними) не дозволили патрулю місії прослідувати на територію об'єкту за автоколоною".

Зараз ви читаєте новину «РФ відправила черговий "гумконвой" на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути