четвер, 11 серпня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ планує перенесення "референдуму" і збирає новий батальйон "добровольців" – ISW

РФ планує перенесення "референдуму" і збирає новий батальйон "добровольців" – ISW
У Росії готують ще один батальйон "добровольців" – ISW. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Окупанти формують в Орловській області Росії ще один добровольчий батальйон. Також думають про перенесення так званого референдуму на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 10 серпня.

Зазначається, українські чиновники оцінили нещодавній вибух в окупованому Криму як початок контрнаступу України на півдні. Аналітики припускають, що Збройні сили України очікують інтенсивні битви в серпні і вересні, які можуть вирішити результат наступного етапу війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ визнала, що "кримський сценарій" у Херсоні провалиться – генерал Марченко

ISW додає, що російські офіційні особи "залишаються стурбованими" з приводу атаки на авіабазу в Криму.

Супутникові знімки підтвердили повідомлення військово-повітряних сил України про те, що атака знищила щонайменше вісім російських літаків, що суперечить заявам Росії. Мовляв, вибухи не пошкодили жоден літак і не були результатом атаки.

Ключові висновки ISW:

1. Російські війська вели наземні атаки на захід від Ізюма.

2. Російські війська провели невдалу бойову розвідку на північному заході Херсонської області.

3. Загарбники провели численні безуспішні наступальні операції на північ і північний схід від міста Харкова.

4. Окупанти продовжували обмежені наземні наступи на північний схід і захід від Бахмута і, ймовірно, домоглися незначних успіхів у цих районах.

5. В останні тижні Іран почав тренувати російські сили на іранських системах БПЛА, демонструючи поглиблення військового співробітництва між Іраном і Росією.

6. Російські війська домоглися незначних успіхів на північний захід від міста Донецька і продовжують спроби просунутися на північний захід від нинішніх плацдармів в околицях Донецька.

7. Окупаційні сили, найімовірніше, змінять дату анексії окупованих територій, яку вони називають "референдумом". Через анексію важче уявити будь-яке врегулювання війни шляхом переговорів на будь-яких умовах, які могли б прийняти Україна або захід, демонструючи, що Кремль принципово не сприймає припинення війни на будь-яких умовах, крім капітуляції України.

9 серпня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в районі російської авіабази "Саки" в Новофедорівці. В Росії заявили, що вибухнув авіаційний боєприпас і вогневого ураження нібито не було.

У Міноборони України іронічно заявили, що "не можуть встановити причину займання" на аеродромі окупантів в українському Криму. Але посилено рекомендують їм вивчати правила протипожежної безпеки та не курити там, де це не дозволено.

Зараз ви читаєте новину «РФ планує перенесення "референдуму" і збирає новий батальйон "добровольців" – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути