четвер, 01 квітня 2021 07:59

РФ не підтримала перемир'я на Донбасі: як змінилася ситуація на передовій

РФ не підтримала перемир'я на Донбасі: як змінилася ситуація на передовій
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 31 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Неподалік Пісків та Водяного, що на Приазов'ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Світлодарська, Луганського та Золотого-4 загарбники обстрілювали наші позиції із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США звинуватили Росію в загостренні ситуації на Донбасі

"Після завершення засідання Тристоронньої контактної групи, в ході якого окупантами не були підтримані мирні ініціативи української сторони, найманцями Російської Федерації здійснено низку провокацій уздовж усієї лінії розмежування. Крім того, окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 31 березня, передовими підрозділами Збройних Сил України, зафіксовано виконання інженерних робіт збройними формуваннями Російської Федерації і створення нових укріплень в напрямку лінії розмежування на околиці Калинівки, що на тимчасово окупованій території Донецької області", - кажуть в штабі.

Станом ранок 1 квітня, зафіксовано 3 обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, неподалік Світлодарська та Золотого-4 противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а поблизу Новгородського –зі стрілецької зброї.

Росія не підтримала пропозицію голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука поновити режим припинення вогню на Донбасі. Кравчук запропонував забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму тиші. Водночас, ініціативу підтримала ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «РФ не підтримала перемир'я на Донбасі: як змінилася ситуація на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути