Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 01:47

Резніков розповів подробиці зустрічі радників "нормандської четвірки"

Резніков розповів подробиці зустрічі радників "нормандської четвірки"
Резніков про зустрічі радників "нормандської четвірки": Була абсолютно робоча атмосфера. Фото: 5 канал

Політичні радники "нормандської четвірки" в ході зустрічі 19 квітня в форматі відеоконференції обговорили імплементацію франко-німецьких кластерів з виконання Мінських угод і дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

"Не розкриваючи конфіденційності переговорів, зазначу дві головні речі, які обговорювалися, і які були анонсовані президентом Зеленським у Парижі. Йшлося про кластери, відповідно, як баченні можливості реалізації Мінських угод і про питання забезпечення дотримання режиму припинення вогню — реального та повноцінного", — розповів віцепрем'єр-міністр — міністр з питань тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови української делегації в ТКГ по Донбасу Олексій Резніков, пише "Інтерфакс-Україна".

Він також додав, що переговори політичних радників пройшли в режимі конструктивної робочої атмосфери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандська четвірка" може зустрітися на лінії розмежування

"Моє враження від сьогоднішньої зустрічі політичних радників "нормандського формату": була абсолютно робоча атмосфера, без будь-яких особливих або зайвих емоцій. Тому я з повагою ставлюся до мужності наших посередників — представників Німеччини та Франції, яким доводиться іноді все-таки стримувати ймовірність підвищення емоцій, терпіти. Це хороші посередники, вони друзі України ", — резюмував він.

Раніше повідомлялося, що Україна пропонує, щоб через загибель людей на Донбасі робоча група ТКГ з питань безпеки збиралася протягом доби. Відповідні пропозиції української сторони будуть сформовані та будуть представлені координатору робочої групи з питань безпеки ТКГ послу Яшару Халіту Чевіку 20 квітня.

Також українська делегація повідомляла, що Росія погодилася на припинення вогню на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів подробиці зустрічі радників "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути