понеділок, 06 грудня 2021 06:32

Резніков закликав Канаду, США і Великобританію направити військових до кордону з РФ

Резніков закликав Канаду, США і Великобританію направити військових до кордону з РФ
Міністр оборони Олексій Резніков закликав Канаду, США та Велику Британію направити в Україну військових інструкторів. Фото: УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков закликав Канаду, США та Велику Британію направити в Україну військових інструкторів та розмістити їх на позиціях поблизу лінії фронту.

Україні потрібна "швидка відповідь" з боку союзників, яка б допомогла вирішити проблему нестачі зенітних ракет, сучасних бойових літаків і військово-морських суден, а також засобів радіоелектронного придушення. Про це Резніков сказав в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail

За словами Резнікова, ці військові мають бути розміщені у тих місцях, де Росія може їх бачити.

"Було б добре, якби канадські інструктори були розміщені у Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на острові Зміїному", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони пояснили спокійну реакцію України на нарощування військ РФ

Він вважає, що Канада, США та Великобританія мають спільно та оперативно надати військову підтримку Україні у її протистоянні з Росією. Попередивши, що кроки щодо стримування вторгнення президента Росії Володимира Путіна необхідні зараз, бо "пізніше буде надто пізно".

Рєзніков зазначив, що бачить розкол серед країн НАТО в тому, як далеко можна зайти у підтримці України. За його словами, Канада, США та Великобританія були більш схильні кинути виклик агресивній поведінці Путіна, тоді як Німеччина та Франція, вагалися, бо були стурбовані збереженням своїх економічних відносин з Росією.

Міністр закликав "англосаксонських союзників" діяти поза Організацією Північноатлантичного договору, якщо це необхідно, щодо надання озброєнь та іншої підтримки українським військовим.

За словами Резнікова, військова підтримка має здійснюватися одночасно з новими економічними санкціями, спрямованими проти особистих активів Путіна та його найближчого оточення.

Загальна кількість російських військ, які можуть залучити для ескалації проти України, 94,3 тис. солдатів і офіцерів.

Україна допускає можливість вторгнення Росії.

Спостерігання України чергових приготувань Росії збігається з оцінками іноземних партнерів. Найімовірніший часом досягнення готовності до ескалації може бути кінець січня.

Зараз ви читаєте новину «Резніков закликав Канаду, США і Великобританію направити військових до кордону з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути