четвер, 16 лютого 2017 09:15

Ресторани та дорогі бутики - як живе терорестична еліта

Ресторани та дорогі бутики - як живе терорестична еліта

Ватажки ДНР щодня відвідують дорогі ресторани. Одне з найпопулярніших місць відпочинку - ресторан-пивоварня, розташований недалеко від захопленої Донецької обласної адміністрації.

Потрапити у заклад без попереднього бронювання столика дуже складно. Один з офіціантів ресторану розповів, що ввечері тут повно людей, тому часто бувають і скандали.

Ціни тут не по кишені звичайним жителям. Наприклад, порція свинячої рульки з тушкованою капустою обійдеться в 690 руб. (319 грн за курсом НБУ), салат "Цезар" з креветками - 550 руб. (255 грн), сібас на грилі - 775 руб. (358 грн). За 1960 руб. (906 грн) можна придбати пляшку Аsti Martini, а за 9754 руб. (4509 грн) - пляшку французького шампанського Dom Perignon, пише видання Обозреватєль.

"Представники ДНР приїжджають на дорогих авто, з місцевими номерами, обвішані прапорцями Росії, замовляють американський бурбон або віскі, в найгіршому випадку, коньяк. У них достатньо грошей, постійно замовляють, як вони кажуть, "цілу галявину" – м'ясо, салати", - розповіла адміністратор одного з елітних закладів Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Донецьку людей заражають небезпечною хворобою

За її словами, такі гості поводяться огидно: демонструють зброю, пристають до офіціанток.

Також терористи – постійні покупці одягу в дорогих бутиках. Відвідують салони краси.

"Наші клієнти – це нинішня "аристократія", як вони себе позиціонують. Дівчатка з банку, міністерств, дружини якихось командирів - у всякому разі, вони так кажуть. Помітно, що багато чого для них у новинку, вони хочуть одразу і все, грошей не економлять. Дуже нагадує початок 90-х, коли донецькі дами викладали величезні суми, лише б "відтюнінгувати" себе по повній програмі", – розповіла адміністратор одного із салонів.

Крім того, влада постійно змінює свої автомобілі.

"У сусідньому під'їзді у мене є знайомий, який сидить в якомусь там штабі ДНР. Він за останній час кілька авто змінив. То на Mercedes катався, потім на Volvo, зараз на позашляховику Toyota. Я його якось при зустрічі запитав, мовляв, звідки така розкіш, а він лише усміхався, каже: "Навоював". Я от і думаю, цікаво дядьки воюють, коли у людей похилого віку пенсія трохи більше двох тисяч рублів (870 грн.), у когось третя машина за рік", – розповів донеччанин Святослав Самойлов.

Зараз ви читаєте новину «Ресторани та дорогі бутики - як живе терорестична еліта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути