Ексклюзиви
субота, 19 вересня 2020 02:13

Реінтеграція Донбасу триватиме понад 25 років - Резніков

Реінтеграція Донбасу триватиме понад 25 років - Резніков
Резніков повідомив скільки триватиме реінтеграція Донбасу. Фото: РБК

Питання планомірного повернення окремих районів Донбасу до складу України і виведення звідти російських незаконних збройних формувань - це два різних процеси.

Процес реінтеграції може зайняти близько 25 років, заявив віцепрем'єр-міністр України, заступник голови ТКГ з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на сході країни Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За його словами, закінчення війни на Донбасі і питання звільнення української території від російських військ не збігатимуться за часом.

"Реінтеграція триватиме мінімум одне покоління. Давайте говорити правду, про це свідчить світовий досвід. Чому я кажу, що реінтеграція триватиме 25 років? Я кажу, тому що це правда. Реінтеграція територій, які зараз тимчасово окуповані, не відбуватиметься одразу після закінчення війни. Кінець війни і реінтеграція не збігаються за часом", - підкреслив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков "підштовхує" Раду прийняти рішення щодо виборів в ОРДЛО

Нагадаємо, раніше він заявив, що Україна не стане прописувати в Конституції особливий статус Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Реінтеграція Донбасу триватиме понад 25 років - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути