Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2023 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Речі на вулицю, людей – в нікуди: окупанти викидають маріупольців із власних квартир

Речі на вулицю, людей – в нікуди: окупанти викидають маріупольців із власних квартир
Окупанти викидають людей із власних квартир і заселяють військових. Фото: eastnews.ua

У тимчасово захопленому Росією Маріуполі Донецької області росіяни виселяють із вцілілих квартир законних господарів, якщо ті документально не можуть довести право власності.

Геноцид українців у місті триває, повідомив у вівторок, 27 червня, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"У Маріуполі почали викидати з уцілілих квартир законних власників, якщо вони не можуть довести росіянам право власності документами. По-простому, якщо в тебе згоріли документи, а в квартиру хочуть заселитись цивільні або військові окупанти, то життя безхатьки тобі гарантовано. Ось так: речі на вулицю, людей – в нікуди", – зазначив він, опублікувавши відповідне відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти у Маріуполі знесли половину житлових будинків

Конкретно в цю квартиру в Кальміуському районі заїжджають офіцери з окупаційного корпусу Маріуполя, прокоментував він опубліковані кадри.

"Навіть із ордером від гауляйтера міста", – додав Андрющенко.

Загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

У Маріуполі через російську агресію могли загинути десятки тисяч людей. Проте точну кількість жертв у місті встановлять після його деокупації Збройними силами України.

За даними міськради, окупанти вбили понад 22 тис. маріупольців (підтверджені особи загиблих). Це вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Для повноцінного відновлення Маріуполя знадобиться близько 20 років. На це підуть мільярди гривень.

Окупанти продовжують вбивати маріупольців всіма доступними шляхами: нещодавно там зафіксували смертельну аварію за участю російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Речі на вулицю, людей – в нікуди: окупанти викидають маріупольців із власних квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути