Ексклюзиви
субота, 06 січня 2018 11:43

Розказали, чому "Грузинський легіон" покинув 54-ту окрему механізовану бригаду ЗСУ

Розказали, чому "Грузинський легіон" покинув 54-ту окрему механізовану бригаду ЗСУ
"Грузинський легіон" покинув 54-у окрему механізовану бригаду ЗСУ. Фото - Facebook

"20 грудня 2017 року "Грузинський легіон "своїм повним складом покинув 54-ту бригаду через некомпетентність командира Майстренка Олексія і його оточення, а також через незаконні накази, видані ним", - йдеться на сторінці бійців в Facebook.

Йдеться про операцію 16 грудня, під час якої були поранені бійці загону. Деталі події пообіцяли оприлюднити найближчими днями.

Добровольче об'єднання "Грузинський легіон", який офіційно називався 25-м батальйоном, воював в складі 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ з лютого 2016 в зоні АТО на Донбасі.

Волонтер Роман Доник пише, що грузинські бійці вимагали собі окремих умов служби, а командир бригади на це не пішов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від обстрілів бойовиками селище лишилось без світла

"Всі ці люди залежать від Мамуки [Мамулашвілі], який обіцяє їм зробити українське громадянство. Всіх "відступників" залякують, що їм самостійно громадянство ніколи не дадуть. <...> Лідер грузинського легіону поїхав в 54-ту бригаду для переговорів з командиром бригади, полковником Майстренком. Наскільки я знаю, переговори велися в форматі - або ми служимо на моїх умовах або ми всі підемо геть. Майстренко на шантаж не піддався і запропонував усім звільнятися ", - заявив він.

Доник стверджує, що знає про це, тому що були побоювання, що грузини, які отримали контузію, можуть приєднатися до масових протестів в центрі Києва, організованим прихильниками Міхеіла Саакашвілі.

Він також заявив, що обліковий склад "Грузинського батальйону" в кращі часи не перевищував 40 осіб.

"Так, в якийсь час ніхто в ЗСУ особливо не звертав уваги на дисципліну. Потрібні були просто воюючі люди. Але ці часи минули. Часи махновщини пройшли. Хто не хоче служити за статутом - може бути вільний. Зараз армія в стані безболісно перенести вихід кількох сотень бійців, які хочуть служити на своїх умовах ", - додав Доник.

В понеділок 18 грудня, на Донбасі на Світлодарській дузі бойовики завдали потужного удару по позиціях "Грузинського легіону", внаслідок чого 8 бійців отримали поранення та контузії.

Зараз ви читаєте новину «Розказали, чому "Грузинський легіон" покинув 54-ту окрему механізовану бригаду ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути