понеділок, 25 жовтня 2021 18:26

Розповіли про жахи у лікарнях ОРДЛО

Розповіли про жахи у лікарнях ОРДЛО
У лікарнях ОРДЛО критична ситуація. Фото: pixabay.com

Дві третини медичних установ на території окупованих Росією Донецької та Луганської областей України повністю заповнені Сovid-хворими.

Про це заявила Східна правозахисна група у Facebook.

"Ми провели моніторинг ситуації з охороною здоров'я в ОРДЛО. Ситуація критична не тільки з Covid-19", - стверджують правозахисники.

Зазначається, що у більшості міст ОРДЛО заповнені також гінекологічні відділення. Операції з гінекології проводять лише у Луганську і Донецьку в обмеженій кількості.

"Винятком є лише відділення онкологічні. Їх поки не віддають під Covid-19", – зазначили в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частині кримчан заборонили виходити з дому

Також всюди бракує медичного персоналу, а в госпіталях Дебальцевого та Антрацита немає водопостачання. Провалено кампанію з вакцинації місцевих жителів від Covid-19, наголосили правозахисники.

Загалом за тиждень-два після того, як мешканців з окупованої території автобусами вивозили голосувати на російські вибори в Ростовську область, в мережі почали публікувати безліч відео. На них зафільмовані черги до лікарень та купа автомобілів біля моргів, пише "Радіо Свобода".

Також місцеві у мережі показували намети. У них нібито складали тіла померлих від коронавірусу, які не поміщалися у морги. Публікували й фото з пакетами біля смітників. Уся ця інформація є лише в пабліках зі слів жителів окупованих територій.

Місцеві розповідають, що потрапити на діагностику і лікування майже неможливо. Два тижні треба чекати, щоб зробити рентген із діагнозом пневмонія.

У в'язницях на окупованих територіях України не лікують хворих на коронавірус. Кілька тижнів тому окупанти запровадили там так званий "карантин". З цієї причини скасували побачення, заборонили передавати продукти, ліки, маски й воду, повідомив член української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

Також бойовики РФ вимагають із полонених українців гроші за "утримання" у в'язницях. Тим, хто не платить, влаштовують пекло.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про жахи у лікарнях ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути