четвер, 12 квітня 2018 10:36

Розповіли, як український чиновник та бойовик Ташкент курують контрабанду в АТО

Розповіли, як український чиновник та бойовик Ташкент курують контрабанду в АТО
Гуманітарні логістичні центри стали пунктами перевалки контрабанди, від якої отримують прибутки бойовики та деякі українські чиновники. Фото: Інформаційний спротив

Віктор Ремський, заступник губернатора Донецької області, розробив і очолив схему контрабанди в Гуманітарно-логічному центрі в Майорську.

Разом із ним прибуток отримує бойовик ДНР на прізвисько "Ташкент", розповів голова Зайцевської військово-цивільної адміністрації Володимир Весьолкін "Обозревателю".

"Гуманітарно-логістичний центр задуманий для того, щоб наші громадяни з окупованих територій мали можливість купити українські товари, не проходячи через КПВВ. Замість цього їм видають спеціальні талончики, за якими можна проїхати в цей центр, купити продукти і виїхати додому.

Але щось пішло не так. Схему від ОДА курує замгубернатора Віктор Ремский, який особисто проводив допит батька і сина Павлюченків. Від ДНР – права рука Захарченка, бойовик "Ташкент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хліб із пліснявою, макарони - на кілька днів" - у ЛНР люди голодують

На територію ГЛЦ заходять по 3-4 вантажівки, а з окупованої території - 3-5 вантажопасажирських мікроавтобусів, на кожному з яких свій "командир". Беруть на кожну людину по 150 кг товарів. А в "сірій зоні" перевантажують це все в фуру в 100 м від поста бойовиків, під їх охороною. На фурі – номери ДНР. Ці "бусики" роблять по кілька ходок в день, поки не перевезуть увесь товар. В основному перевозять три види продуктів: м'ясний фарш - у віджатий у Макіївці ковбасний цех "Колбіко"; сирну масу - на молокозавод "Геркулес"; вершкове масло, яке розтоплюють в Донецьку і отримують спреди "вітчизняного виробництва ДНР", - розповів Весьолкін.

Мешканцям прифронтових районів неокупованої частини розподіляють гуманітарну допомогу. Через них іде контрабанда. Виникло поняття — "мурахи". Місцеві приходять групами, забирають товар і передають на окуповані території. Везуть на собі, "кравчучками", колясками. За це платять бойовики.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як український чиновник та бойовик Ташкент курують контрабанду в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути