Ексклюзиви
четвер, 25 серпня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети ATACMS під питанням – у США розповіли деталі нової військової допомоги Україні

Ракети ATACMS під питанням – у США розповіли деталі нової військової допомоги Україні
У Пентагоні вважають, що поки українські війська не потребують ракет ATACMS для установок HIMARS дальністю до 300 км. Фото: lb.ua

У Пентагоні вважають, що Україна ефективно використовує на полі бою надані Сполученими Штатами Америки GMLRS. Вони здатні влучати на 70-80 км.

Тому поки що українські війська не потребують ракет ATACMS для установок HIMARS дальністю до 300 км. Про це під час брифінгу розповів заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль.

За його словами, Україна використала вже сотні GMLRS із "неймовірним ефектом на полі бою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні пояснили, чому США досі не передали Україні винищувачі

"За нашою оцінкою, найбільш підходящими боєприпасами для поточного бою нині є GMLRS. Отже, ми поставили в пріоритет отримання українцями GMLRS. Вони їм потрібні не тільки для утримування ворога на сході, але і для створення деякого імпульсу в інших частинах країни", – всказав Каль.

Однак, Пентагон консультується з Києвом щодо потреб Збройних сил України на фронті.

"Цей пакет спрямований на зміцнення стійкої сили для України, яка продовжує захищати свій суверенітет перед обличчям російської агресії. Володимир Путін, схоже, вірить, що Росія може виграти в довгій грі – перевершити українців у їхній волі воювати та волі міжнародної спільноти продовжувати підтримувати Україну. Цей пакет є наочним доказом того, що це черговий російський прорахунок", – додав Каль.

24 серпня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден привітав Україну з Днем Незалежності. Байден оголосив найбільший пакет військової допомоги на $2,98 млрд.

Українським військовим передадуть системи протиповітряної оборони та нові розвідувальні безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Ракети ATACMS під питанням – у США розповіли деталі нової військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути