вівторок, 19 травня 2020 13:06

Рада вирішила долю іномовлення на окуповані території

Рада вирішила долю іномовлення на окуповані території
Фото: скріншот відео засідання ВР

Верховна Рада України 231 голосом ухвалила в другому читанні законопроєкт №2521 "Про внесення змін до закону "Про систему іномовлення України".

Як пише "Гордон", документ регламентує запуск ефірного мовлення державного каналу на окупованих територіях і в прикордонних районах.

Мультимедійна платформа іномовлення України зможе віщати в цифровому, аналоговому етері та в кабельних мережах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, Криму і Севастополя, а також в районах, що межують з ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий телеканал продовжить мовлення в Україні

Також іномовлення можливо в прикордонних районах України, що межують з РФ або іншими країнами, з яких віщають в етері російські телеканали та радіостанції.

Планується, що на першому етапі новий канал показуватиме україномовні та російськомовні розважальні програми, шоу та кінофільми виробництва провідних українських медіагруп, транслювати інформаційні випуски власного виробництва.

Раніше іномовлення могло поширюватися в Україні тільки каналами супутникового та електронного мовлення й через інтернет. Наземне аналогове, цифрове та кабельне мовлення було можливо тільки за межами України.

Зараз ви читаєте новину «Рада вирішила долю іномовлення на окуповані території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути